Ultima ședință a Comitetului Director al CSMS Iași s-a lăsat cu un scandal imens legat de contractul președintelui Florin Prunea. Acesta din urmă a amenințat că, dacă nu i se validează noul contract, semnat zilele trecute, va părăsi Iașiul, iar Comitetul Director a acceptat în cele din urmă pretențiile financiare ale lui Prunea, considerate exagerate.
Membrii Comitetului Director sunt scandalizați de faptul că președintele Prunea și-a trecut în contract o primă de instalare de 30.000 de euro, în condițiile în care fostul internațional și-a prelungit doar angajamentul.
„Unde s-a mai pomenit ca un președinte de club să ia primă de instalare la prelungirea contractului? Are aproape 4 ani de când este la Iași, iar el ia primă nesimțită de instalare de 30.000 de euro. Am vorbit și eu pe la alte cluburi, nici vorbă de astfel de prime, iar salariile sunt, în medie, de 5.000 de euro pe lună. El are 6.000 de euro pe lună, casă, masă, telefon decontat, combustibil, bilete de avion. Și mai vrea și 30.000 de euro la instalare. Într-un an se apropie de 140.000 de euro dacă echipa îndeplinește obiectivul. Este plătit ca un boier aici. Ne-a prostit în ultimul hal! Păi, ăștia nu sunt banii lui Niculae sau ai lui Becali, sunt banii ieșenilor. Nu se poate așa ceva. Când l-am întrebat cu cine a negociat, nu a știut ce să spună”, a răbufnit unul din membrii Comitetului Director, sub protecția anonimatului.
Cu Prunea președinte, Iași a scăpat de retrogradare
Prunea a amenințat în ședință că va pleca de la Iași dacă nu i se va valida contractul semnat, iar oficialii ieșeni au cedat. „Nu am avut de ales și am fost nevoiți să-i validăm contractul. Campionatul a început și nu puteam sta fără președinte acum”, a mai spus sursa noastră.
Dincolo de această explicație mai există și alte elemente. Cu Prunea președinte, CSMS Iași s-a salvat de la retrogradare anul trecut, când din Liga 1 au picat 33% dintre cluburi. De serviciile fostului internațional este nevoie și în acest sezon, când s-a trecut la un nou sistem pentru România, cu play-off și play-out, din cele 14 participante la Liga 1 două urmând să retrogradeze direct, iar o a treia să dispute un baraj de supraviețuire cu o formație din Liga 2.
Prunea atrage atenția că e plătit din drepturile TV și nu din banii ieșenilor
Președintele Prunea a reacționat la aceste acuze și a declarat: „Dacă sunt cel mai bine plătit președinte de club, înseamnă că sunt cel mai bun președinte din România. Nu sunt banii ieșenilor, sunt banii din drepturile de televiziune. Cam atâta am de spus, la anonimi nu vreau să răspund”.
Ce bani va ridica Prunea de la club
În afara celor 30.000 de euro, Prunea va avea un salariu de 6.000 de euro lunar, plus deconturi în valoare de aproximativ 1.500 de euro (carburant, bilete de avion, telefon, masă). De asemenea, oficialul ieșean va primi 3.000 de lei la o victorie pe teren propriu și 6.000 de lei la un succes în deplasare. Prunea va primi și un bonus pentru realizarea obiectivului la finalul sezonului, între 5.000 și 15.000 de euro.
Obiectivul echipei: locurile 1-9
Dezbateri intense au fost în ultima ședință și pe marginea obiectivului pentru acest sezon. Comitetul Director a stabilit ca ținta să fie clasarea pe locurile 1-9, în timp ce președintele executiv Florin Prunea este de părere că limita de jos ar fi trebuit coborâtă cu un loc.
„În opinia mea, clasarea în primele zece este un obiectiv realist. Pentru locurile 1-9 este nevoie de un buget mai mare, de investiții. Va fi foarte greu cu bugetul actual să emitem pretenții la unul din primele 9 locuri. În sezonul trecut ne-am clasat pe locul 10, iar acum, dacă avem pretenții mai mari, trebuie să creștem și condițiile. Aștept ca membrii Comitetului Director să ia o decizie și să o comunice jucătorilor în vestiar”, a declarat Florin Prunea.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER